INTERVIEWS MET WFH

 

 

Hieronder, via de links, vijf lijsten met interviews die ik graag integraal zou willen opnemen. Natuurlijk is het streven dit niet zonder toestemming te doen. Het is echter ondoenlijk alle rechthebbenden te achterhalen.

 

Het mooiste is wanneer U als rechthebbende spontaan uw toestemming per e-mail geeft voor het plaatsen van die interviews in onderstaande lijst waarvan de rechten bij U zijn ondergebracht.

 

Een aantal rechthebbenden kan mijn schriftelijk verzoek tot publiceren verwachten. Natuurlijk kunt U ook Uw bezwaar kenbaar maken. Het interview zal dan niet worden geplaatst of verwijderd worden.

 

Uw toestemming per e-mail

 

Free counter and web stats

 

 

Kies een decennium:

 >1950-1959<             >1960-1969<           >1970-1979<            >1980-1989<            >1990-1996<

 

 

 

 

 

In de lijst zijn de gesprekken met Freddy de Vree uit bovenstaand boek (2002) niet opgenomen. De interviews zijn delen van gesprekken die hij voerde met WF Hermans, door de jaren heen. Bijzonder informatief en nergens of vrijwel nergens eerder gepubliceerd. De VPRO zond op 6, 13, 20 en 27 mei 2002 'laatste gesprekken' uit. De Vree publiceerde in 1983, 1987 en in 1988 interviews met Hermans.

 

Op 6 juli 2004 meldt de Volkskrant het overlijden van Freddy de Vree. Rond 1962 begon de vriendschap met WF Hermans, die langer duurde dan menigeen kan zeggen. 

 

 

In oktober 2002 staan in dit boek van Arno van der Valk de bezoeken van WF Hermans aan het buitenland centraal . De bereikbaarheid van de interviews van over de grens was niet optimaal. De achtergrondinformatie ontbrak. Die leemte is nu door Van der Valk opgevuld. Gelukkig mocht ik al eerder één en ander van Van der Valk publiceren. Voor de Parelduikerlezer is niet alles nieuw. Daar verschenen diverse artikelen en interviews. Raar is het toch te ervaren dat nieuwe aspecten nooit van geïnstitutionaliseerde literaire organisaties komen maar eerder van eenlingen. Op de cover: Hermans op excursie.

 

Avenue mrt 1993

foto: Freddy Rikken

 

Avenue drukte het typescript af van een artikel, waarin Hermans alle aspirant interviewers op het hart drukt deze vraag niet te stellen. En vragen over boeken die meer dan 20 jaar geleden zijn geschreven: OOK NIET STELLEN!

 

 

HP De Tijd, 23 dec 2005

Hoog tijd om ook deze interviews op deze site te zetten. Of is dit de aankondiging van een volgend boekje? Ad Fransen had nog maar net zijn zes afleveringen in HP De Tijd: 'Een Hollander in Parijs' in boekvorm uitgebracht of hij vond nog urenlange, opgenomen gesprekken met de schrijver op zolder, waarvan uitgebreid verslag. Ik weet al een titel: 'Er zullen distels groeien langs mijn cenotaaf'

 

 

tekening: Siegfried Woldhek

Voor u zich in de interviews stort nog even dit:

Menig interviewer had, staande voor de deur en met de vinger aan de deurbel van de gevreesde schrijver, het angstzweet op het voorhoofd, bang daarbinnen geslacht te worden of verpletterd door de satanische wreedheid die Hermans werd toegedicht. Eenmaal gezeten achter een goed glas wijn bleek de mens achter de schrijver uiterst beminnelijk te zijn, goedlachs en gastvrij. Woldhek zag het vooral als zijn opdracht de schrijver Hermans te typeren.

 

Voor het bestellen van deze tekening zie www.woldhek.nl.

 

 

Kies een decennium:

 >1950-1959<            >1960-1969<            >1970-1979<            >1980-1989<            >1990-1996<

 

 

 

 

 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op 28 oktober 2012

horizontal rule

 

 

 

 

Bezoek deze pagina's in uw eigen volgorde

Plaats "WILLEM FREDERIK HERMANS" bij uw favorieten

Ach, waar bemoei ik mij eigenlijk mee?

 

WILLEM FREDERIK HERMANS

KENNISMAKEN MET WFH --- SPELLETJES MET WFH

LUISTEREN NAAR WFH --- BIJSCHRIJVEN OVER WFH --- ADVERTEREN MET WFH

NAAR DE FILM MET WFH --- AUTOBIOGRAFIE VAN WFH

MULTATULI EN WFH --- SCHRIJFMACHINES VAN WFH

TIJDSCHRIFTEN OVER WFH --- PLAATJES KIJKEN MET WFH

WEINREB, EEN KWESTIE VAN WFH --- BOEKJES LEZEN MET WFH

RIJMEN MET WFH --- WITTGENSTEIN EN WFH --- NAAR ZWEDEN MET WFH?

AANDENKEN AAN WFH --- OP TONEEL MET WFH --- INTERVIEWS MET WFH

POST VOOR WFH --- TE GAST BIJ WFH --- NEDERLAND LEEST WFH

DAGPORTRETTEN VAN WFH

VOLLEDIG WERK VAN WFH

 

wfh_info@chello.nl

 

Bij het samenstellen van deze site heb ik gepoogd bestaande rechten op tekst

en afbeelding te eerbiedigen. Mocht er toch nog bezwaar zijn tegen 

het gebruik van materiaal, laat u dat dan onverwijld weten?

 

De links naar de verschillende pagina's werden voor het laatst bijgewerkt op: maandag 28 september 2015